KL’s pejlemærker

24. juni 2019

BCF går i dialog med KL om debatoplæg

På baggrund af Mette Bock og Leon Sebbelins tur rundt i landet for at tale med ikke-brugerne, vurderer KL, at der ikke er behov for en revidering af biblioteksloven. Derimod har KL udfærdiget en række pejlemærker for fremtidens folkebiblioteker, som blev præsenteret på KL’s Kultur- og fritidskonference.

Pejlemærkerne skal danne udgangspunkt for et kommunalpolitisk debatoplæg om fremtidens folkebiblioteker, der bliver udsendt senere på året. BCF går i den forbindelse i dialog med KL, så vi får mulighed for at sætte et fagligt fingeraftryk. Særligt er vi opmærksomme på den problemstilling, der ligger i, at KL mener, at folkebiblioteket ikke må konkurrere mod kommercielle medier og tjenester, hvilket kan ses som en begrænsning af e-reolen.