Hvad er bæredygtig transformation, og hvordan leder du den?

Indsendt af Ellen Ravn Bertelsen 5. december 2022 - 11:19

På årsmødet 2023 sætter Bibliotekschefforeningen fokus på mange forskellige aspekter af bæredygtighed. Herunder også bæredygtige organisationer. Til det formål har vi inviteret Sune Kjems til at deltage og holde et oplæg.

Sune Kjems er en af Danmarks førende specialister i design thinking og er medlem af Danmarks Designråd. Han har +20 års erfaring med at hjælpe organisationer med at innovere og forandre. Udover sit virke som konsulent og rådgiver underviser Sune i design thinking, transformationsledelse, bæredygtig ledelse og visdomsdomstraditioner fra oprindelige folk.

Vi har bedt Sune fortælle lidt om bæredygtighed og organisatorisk transformation samt give inspiration til teorien:

“Vi lever i en tid, der er karakteriseret af udfordringer med en større kompleksitet og skala end nogensinde før. Den vigtigste handler om, at vi alle sammen lærer at leve og agere bæredygtigt.
For at kunne det, må vi transformere måden at drive og lede vores organisationer, så vi evner at lede folk igennem processer, hvor vi knap kender til de udfordringer, vi står over for – og slet ikke svaret.
Vi må som individer og organisationer omstille os fra at tro på, vi kan forudsige og kontrollere fremtiden til i stedet blive i stand til at fornemme og respondere på den virkelighed og de muligheder, der løbende opstår.

I Frederic Laloux’ bog Fremtidens organisationer redegør han for, hvordan organisationer har udviklet sig de sidste 50.000 år og redegør for den allernyeste organisationsform. Den er kendetegnet ved

1) selvstyrende teams, der netop fornemmer og responderer,
2) medarbejdere, der går på arbejde med deres hele jeg og som tør fortælle om, hvad der er svært og endelig
3) er den drevet af et højere evolutionært formål.

Organisationer, der agerer på denne måde, klarer sig markant bedre ift. økonomi, trivsel, vækst og bæredygtighed og vinder derfor i stigende grad frem netop nu.

Hvorfor er det vedkommende for en bibliotekschef?
Det betyder, at de bibliotekschefer, der evner at inddrage sig selv, sine medarbejdere, sine borgere, sine politikere som hele mennesker og sammen skabe en historie, som alle kan se sig selv bidrage til i en højere sags tjeneste, dels vil opnå meget større indflydelse på egne opgaver og dermed større trivsel og balance og dels meget større effekt i lokalsamfundet og dermed også for klimaet.
“If you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together” – afrikansk ordsprog.”


Links til faglig inspiration
Hvis du er interesseret i at dykke mere ned i emnet, har vi flere anbefalinger:

Zetland har skrevet en artikel, som giver en kort intro

På YouTube kan du se en kort illustreret gennemgang af Frederic Laloux’s model

Derudover er der naturligvis Frederic Laloux’ bog Fremtidens organisationer, der også findes i en kortere, illustreret udgave, der er hurtigt læst.